Inloopavond tunnel De Maten

Geplaatst op

Na de zomervakantie gaat de langverwachte bouw van de nieuwe tunnel De Maten van start. Wil jij hier meer over weten? Kom dan Donderdag 12 juli naar de inloopavond in de Adventskerk aan de Lindelaan 49. Je bent welkom tussen 18.30 en 20.00 uur.  

Tijdens deze bijeenkomst kun je alvast de aanpak van de komende tunnelbouw bekijken. Medewerkers van aannemerscombinatie Mobilis/Hegeman zijn aanwezig om een toelichting te geven en vragen te beantwoorden. Ook kun je de bouwtekeningen en de planning bekijken. Verder staan de projectmedewerkers van spoorbeheerder ProRail en gemeente Assen voor je klaar, om al je prangende vragen te beantwoorden.

Tunnel De Maten
Spoortunnel De Maten verbindt de Europaweg Zuid met de Dennenweg en zorgt zo voor een nieuwe verbinding tussen het zuiden en het oosten van Assen. De tunnel krijgt een breed en open ontwerp, met groene taluds, twee rijbanen voor auto’s, een fietspad in twee richtingen en een voetpad. Om de fundatie te kunnen maken zal het treinverkeer eind 2018 een weekend stil liggen. Tunnel De Maten is naar verwachting eind 2019 gereed.

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2