‘Ik heb ons droomhuis gevonden’

Geplaatst op

‘We gaan samen een frisse start maken,’ zeggen ze. Binnenkort verhuizen Marja en Peter van der Sleen naar een gloednieuwe woning in de jonge wijk Woonpark Diepstroeten in Assen.

Nu wonen ze nog apart van elkaar. Hij in Hoogeveen, zij in Westerbork. Marja kwam de nieuwe woning in Woonpark Diepstroeten op het spoor. ‘Ik stuurde Peter gelijk een sms met de tekst dat ik ons droomhuis had gevonden.’

‘Eerder keken we naar een woning in Hoogeveen,’ vertelt Marja. ‘Aangezien de dochters van Peter daar ook wonen. Totdat ik tijdens mijn speurtocht op Funda per toeval op Woonpark Diepstroeten stuitte.’ Marja liet haar oog vallen op de royale eengezinswoning Notaris. Een indrukwekkend huis in koloniale stijl aan de rand van het bos met wonen, slapen en baden op de begane grond.

Daarmee viel de keuze op een heel ander type huis dan Marja en Peter eigenlijk voor ogen hadden. ‘Peter is een echt stadsmens, maar hij wilde als het kon wel graag een ruim huis met een eigen tuin. Mijn voorkeur was juist een appartementje in een dorp, dichtbij de natuur. Een tuin vond ik niet noodzakelijk’, legt Marja uit. Dat ze toch een ruime tuin krijgt bij hun nieuwe huis vindt Marja achteraf helemaal niet erg. ‘Ik verheug me erg op de ruimte die we zowel binnen als buiten krijgen’.

De wijk past perfect bij Marja en Peter. ‘Het een prachtige wijk waarbij de woningen echt tot hun recht komen. We vinden de architectuur erg mooi, de natuur ligt om de hoek en doordat de wijken niet te groot zijn komt het niet te massaal over’, zegt ze. Voor Peter is Woonpark Diepstroeten ideaal, omdat hij graag dichtbij de stad wilde wonen. Vanaf het huis is het maar 10 minuten naar het stadscentrum van Assen.

Het geluid van een drilboor is hoorbaar op de achtergrond. ‘Ze zijn druk bezig met het plaatsen van de keuken die we bij Total Project hebben gekocht’, lacht Marja. ‘We moeten nog verven, maar het schiet al mooi op. Midden november willen we definitief verhuizen naar onze nieuwe woning. Een frisse start voor ons tweeën’.

 

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2