Historie

Wonen in Assen: een eeuwenoude locatie die de verbeelding laat spreken

Woonpark Diepstroeten vormt de overgang tussen het levendige Assen en het bijna sprookjesachtige Esdorpenlandschap de Drentse Aa. Het park ligt op een unieke, historische locatie. Hoe het gebied zich de afgelopen eeuwen precies heeft ontwikkeld, is niet bekend. Een stedenbouwkundige die zijn verbeelding liet spreken, schetste het volgende beeld: in de 18e eeuw was dit een woest en uitgestrekt veengebied met open heidevelden en hier en daar bebossing. Een groepje witte paardenkastanjes uit deze tijd staat er nu nog. De vruchtbare grond zorgde ervoor dat er al snel een buurtschap ontstond met een langgerekte brink en steeds meer boerderijen.

De recente geschiedenis is gelukkig wel bekend. Dokter Hendrik van Boeijen opende hier in 1955 een zorgcentrum, de basis voor het huidige Vanboeijen. De essen en brinken werden omgetoverd tot vijvers en parken, maar het natuurschoon bleef. De vele eeuwenoude beken, lanen en bospartijen vormen nog steeds karakteristieke elementen in het landschap. En al deze natuurpracht kan jouw nieuwe achtertuin zijn. Want de woningen van Woonpark Diepstroeten, en de vrije kavels op het terrein worden omgeven door de prachtige groene omgeving.

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2