Historie

Een eeuwenoude locatie die tot de verbeelding spreekt

Woonpark Diepstroeten vormt de overgang tussen het levendige Assen en het bijna sprookjesachtige Esdorpenlandschap de Drentse Aa. Het park ligt op een unieke, historische locatie. Hoe het gebied zich de afgelopen eeuwen precies heeft ontwikkeld, is niet bekend. Een stedenbouwkundige die zijn verbeelding liet spreken, schetste het volgende beeld: in de 18e eeuw was dit een woest en uitgestrekt veengebied met open heidevelden en hier en daar bebossing. Een groepje witte paardenkastanjes uit deze tijd staat er nu nog. De vruchtbare grond zorgde ervoor dat er al snel een buurtschap ontstond met een langgerekte brink en steeds meer boerderijen.

De recente geschiedenis is gelukkig wel bekend. Dokter Hendrik van Boeijen opende hier in 1955 een zorgcentrum, de basis voor het huidige Vanboeijen. De essen en brinken werden omgetoverd tot vijvers en parken, maar het natuurschoon bleef. De vele eeuwenoude beken, lanen en bospartijen vormen nog steeds karakteristieke elementen in het landschap. En al deze natuurpracht kan jouw nieuwe achtertuin zijn. Want de woningen van Woonpark Diepstroeten, en de vrije kavels op het terrein worden omgeven door de prachtige groene omgeving.

Water als grote trekpleister

De aanwezigheid van water maakte van Diepstroeten vroeger al een fijne woonplek. Het Diepstroeterloopje wat dwars door het terrein liep, zorgde voor vruchtbare grond en daarmee voor de komst van de eerste boeren. En nu nog zorgt water voor die idyllische sfeer in het gebied. Bij het ontwerp van Woonpark Diepstroeten is het oeroude esdorpenlandschap met beken en stroompjes namelijk intact gebleven. De historische vijvers vormen bijna sprookjesachtige rustpunten in het landschap. Je woont hier midden tussen bos, water en eeuwenoude natuur. Zo geeft zelfs een fietstochtje naar je werk een instant vakantiegevoel.

Architectonische basis

Mien Ruys is in zekere zin de grondlegger van Woonpark Diepstroeten. Deze internationaal bekende, Nederlandse tuinarchitecte ontwierp hier het Hendrik van Boeijenoord (het huidige Woonpark Diepstroeten). Ruys stond bekend om het gebruik van geometrische vormen: vierkanten, rechthoeken en heldere lijnen. Ze was de voorloper in het gebruik van treinbielzen in de tuin; een populaire trend in de jaren ’70 van de vorige eeuw. Het leverde haar zelfs de bijnaam ‘Bielzen Miep’ op.

Bekijk het woningaanbod >

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2