Het ontwerp

Diepstroeten biedt het beste van twee werelden. Enerzijds de sfeer en de gezelligheid van de Drentse hoofdstad. Anderzijds een prachtig groen park in de stijl van een Drents esdorp. Deze nieuwe woonbuurt wordt in nauw overleg met toekomstige bewoners ontwikkeld door Van Wijnen. Het stedenbouwkundig plan is opgedeeld in een aantal verschillende delen.

Het ontwerp

Dit deel gaat over het stedenbouwkundig ontwerp van Woonpark Diepstroeten.

>> Download hier het ontwerp 

Het verhaal

In het verhaal wordt verteld over het onderliggende landschap van Diepstroeten en over de groei en transformaties van de bebouwing.

>> Download hier het verhaal 

Het beeldkwaliteitsplan

Het beeldkwaliteitsplan van Woonpark Diepstroeten biedt een kader ter inspiratie, referentie en toetsing voor de uitwerking van het stedenbouwkundig plan. Dit plan heeft een conceptueel karakter wat gebaseerd is op het verhaal van Woonpark Diepstroeten.

>> Download hier het beeldkwaliteitsplan

Het groenplan

Een groene, natuurrijke omgeving is een genot voor mens en dier. Op Woonpark Diepstroeten is dan ook nadrukkelijke aandacht voor het groen in de wijk met een speciaal groenplan. De bekende tuinarchitecte Mien Ruys was destijds de ontwerper van de groene, parkachtige omgeving van Woonpark Diepstroeten. Kenmerkende onderdelen uit het ontwerp van Ruys zijn nog altijd intact, zoals het labyrinth, de vijvers, het eikenblok en kastanjeblok. In het nieuwe groenplan van Diepstroeten behouden deze oorspronkelijke elementen hun beeldbepalende kwaliteit. Het groenplan blaast het oude groen van Diepstroeten nieuw leven in en voegt nieuwe elementen toe.

>>Download hier het groenplan

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2