Veelgestelde vragen

Voor welke doelgroep worden de woningen ontwikkeld?

Woonpark Diepstroeten is voor alle doelgroepen bedoeld. Er is een aanbod aan vrije kavels en uiteenlopende koophuizen: vrijstaande woningen, comfortwoningen, twee-onder-één-kapwoningen, energieneutrale woningen en eengezinswoningen.

 

Wat is het aantal woningen dat gebouwd gaat worden?

Wil je in Assen wonen? Met de gemeente Assen is afgesproken dat niet meer dan 400 woningen in Woonpark Diepstroeten worden gerealiseerd. Dit aantal past binnen de visie van Regio Groningen-Assen als het gaat om de woningbouwbehoefte in de komende jaren. Overigens wordt het plan gefaseerd op de markt gebracht: gemiddeld streven we naar een bouwproductie van 40 woningen per jaar.

 

Vanboeijen is toch ook gevestigd op Woonpark Diepstroeten?

De huisvesting van Vanboeijen in Park Diepstroeten (het voormalige terrein van Hendrik van Boeijen-Oord) is in de afgelopen jaren vernieuwd en in het noordelijk deel van het plangebied gecentraliseerd. Het zuidelijk deel komt daarmee vrij voor woningbouw. Hier komen de nieuwbouwwoningen van Woonpark Diepstroeten.

Wat of wie is Vanboeijen?

Vanboeijen biedt in Drenthe en daarbuiten zorg en begeleiding aan mensen met een verstandelijke handicap. Ruim 1600 medewerkers ondersteunen en begeleiden in Drenthe en daarbuiten meer dan 700 uitwonende en enkele honderden thuiswonende kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een verstandelijke handicap bij leren, wonen, werken en vrije tijd. Vanboeijen gaat daarbij uit van wat iemand kan en wil. Dat gebeurt met elkaar: samen met ouders en met begeleiders.

Voor wie zijn de bestaande faciliteiten van Vanboeijen op Woonpark Diepstroeten?

Toekomstige bewoners van Woonpark Diepstroeten kunnen van een aantal faciliteiten bij Vanboeijen gebruik maken. Zo is er bijvoorbeeld eetcafé Lombok, waar je tussen 9.00 – 16.30 uur terecht kan voor een kopje koffie of een lunch. Ook ben je van harte welkom op dierenboerderij De Brinkstal, waar op werkdagen met de dieren geknuffeld kan worden maar ook voer en eieren worden verkocht. Bij het tuincentrum kan men terecht voor (aanmaak)hout en bij de kas voor bloemen en planten. In het zwembad van Vanboeijen worden zwemlessen voor kinderen verzorgd door een zwemschool.

Blijft bij de nieuwbouw het bestaande groen gehandhaafd?

Het streven is om het bestaande groen zoveel mogelijk te handhaven. Bomen zijn van groot belang voor een aangenaam leef- en woonmilieu. Ze zijn van belang op ecologisch gebied, ze zijn van maatschappelijke waarde en hebben een positieve invloed op de leefomgeving en het welzijn van de mens. Van Wijnen vindt het van belang om recht te doen aan het oorspronkelijke ontwerp van tuinarchitecte Mien Ruys voor het Park Diepstroeten. De parkachtige setting met de karakteristieke beplanting en bomen zijn belangrijke elementen voor de waarde van Woonpark Diepstroeten. Daarom willen we de natuurlijke en landschappelijke waarden zoveel mogelijk beschermen en in tact laten en gebruik maken van de bestaande structuren.

 

Wordt er ook duurzaam gebouwd in Woonpark Diepstroeten?

Energiezuinigheid is een steeds belangrijker thema. Zowel tijdens de bouwfase als in de woonfase. Gedurende de bouw streven wij naar een optimaal productieproces waarbij een duurzame en energiezuinige realisatie een belangrijke uitgangspunt is. Maar ook de energielasten voor toekomstige bewoners willen we zoveel beperken. De exacte maatregelen moeten nog worden uitgewerkt, maar de toekomstige bewoner zal de consequentie van een laag energieverbruik in zijn of haar portemonnee moeten merken. Als het gaat om duurzaamheid wordt bij de ontwikkeling en realisatie ook rekening gehouden met de keuze van duurzame materialen.

Wie onderhoudt het openbare groen?

Over het onderhoud van Woonpark Diepstroeten zowel tijdens als na de bouw zullen tussen betrokken partijen nadere afspraken worden gemaakt. Hierbij zijn Vanboeijen, gemeente Assen en Van Wijnen betrokken. Maar een fraaie en nette leefomgeving vraagt ook aandacht en medewerking van toekomstige bewoners. Denk daarbij aan sneeuwruimen in de winter, het uitlaten van je hond of het omgaan met zwerfvuil.

 

Ik wil graag kopen op Woonpark Diepstroeten, maar moet mijn huidige woning nog verkopen.

Van Wijnen biedt de nodige ondersteuning aan de kopers van de woningen in Woonpark Diepstroeten in Assen bij de verkoop van hun bestaande woning. Samen met de projectmakelaar zal een verkoopstrategie worden uitgewerkt voor de woning. Het is niet eenduidig aan te geven wat voor strategie er gekozen wordt, omdat elke te verkopen woningen een andere aanpak vraagt. Soms moet de woning verkoopklaar gemaakt worden, hetgeen kosten met zich meebrengt. Van Wijnen heeft daarvoor een zeer mooie aanbieding. Voor vragen hierover kun je terecht bij onze projectcoördinator Piet van Slochteren (p.van.slochteren@vanwijnen.nl)

 

Ik wil graag een woning met een compleet woonprogramma op de begane grond. Kan dat?

Ook woningen met een compleet woonprogramma op de begane grond worden ontwikkeld in Woonpark Diepstroeten. Veelal worden in de optiesfeer mogelijkheden voor een slaapkamer met badkamer of een werkkamer op de begane grond aangeboden. Ook hier kun je je voor inschrijven op de website https://woonparkdiepstroeten.nl. Bij voldoende belangstelling voor dergelijke woonwensen voor een volledig programma op de begane grond wordt dit standaard in het ontwerp meegenomen.

 

Zelf een woning bouwen op een vrije kavel, kan dat?

In Woonpark Diepstroeten worden in het woningaanbod vrije kavels verkocht waarbij je zelf een aannemer kunt kiezen. Op deze kavel mag je dus jouw eigen woning laten ontwerpen en bouwen door wie je maar wilt. Het is daarbij natuurlijk ook mogelijk dat de woning door Van Wijnen wordt gebouwd. Hiervoor kun je dan een vrijblijvende offerte aanvragen.

 

Krijg ik hulp bij het bouwen een van een woning op een vrije kavel?

Het bouwen van een woning is geen eenvoudige klus, daar komt veel bij kijken. Naast het aankopen van de grond moet je overleg voeren met verschillende partijen, je hebt te maken met een omgevingsvergunning en je moet onderhandelingen voeren. Van Wijnen kan daarbij natuurlijk helpen. Je bepaalt zelf in hoeverre wij helpen, dat kan zijn met het ontwerp, uitvoering, bouwvergunning, kostenaspecten etc. Je kunt hierover contact opnemen met de projectcoordinator Piet van Slochteren, e-mail: p.van.slochteren@vanwijnen.nl.

Hoeveel jaar garantie krijg ik?

Hiervoor geldt de SWK-overeenkomst. Je hebt zes jaar garantie op de woning. Voor sommige onderdelen is deze garantie korter. Je kunt hier alles over lezen in het SWK-boekje, verkrijgbaar bij de makelaar. SWK staat voor Stichting Waarborgfonds Koopwoningen.

 

Wat zijn de voordelen van nieuwbouw?
 1. Geen verborgen gebreken
  In een nieuwbouwwoning kom je niet voor onaangename verrassingen te staan zoals oud leidingwerk, houtrot en andere ellende.
 2. Energiezuinig
  Nieuwbouw is vaak voorzien van energielabel A. Je spiksplinternieuwe huis is goed geïsoleerd en daarmee energiezuinig. Dat scheelt elke maand weer onnodige stookkosten. En het geeft een hoop wooncomfort. Op koude winterdagen is je woning in no-time aangenaam op temperatuur.
 3. Geen overdrachtsbelasting
  Je bespaart vele euro’s overdrachtsbelasting als je voor nieuwbouw kiest. Ook bespaar je kosten op het maken van een taxatierapport en bouwkundige keuring.
 4. Realiseer al je woonwensen
  Als je voor een nieuwbouwwoning kiest, mag je als eerste bewoner veel eigen keuzes maken. Jij kiest zelf je nieuwe droomkeuken, badkamer en vaak bepaal je ook nog de plaats van wanden en deuren.
 5. Voorlopig geen onderhoud
  Het mooie van een nieuwbouwwoning is dat je je als koper voorlopig niet druk hoeft te maken over onderhoud. Dat geldt zeker voor een Van Wijnen-woning. Van Wijnen geeft maar liefst zes jaar garantie op je woning. Gegarandeerd.
Wat is de Van Wijnen Woonwinkel?

Allereerst nodigt de kopersbegeleider je uit voor een bezoekje aan de Woonwinkel in Lelystad. De Woonwinkel is ruim 3000 vierkante meter groot en bestaat uit de showrooms van Van Wijnen en Total Project, preferred partner van Van Wijnen. Hier kun je op één plek kiezen uit een uitgebreid en luxe assortiment. Dankzij de samenwerking kun je tegen een scherpe prijs kiezen uit een heel scala aan keukens, badkamers, merken en materialen.

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2