Een wijk voor mens en fauna

Geplaatst op

Woonpark Diepstroeten bloeit steeds meer op tot een  woonwijk. Inmiddels zijn al bijna 300 nieuwbouwwoningen gebouwd. En dit met zoveel mogelijk behoud van de natuur.

Woonpark Diepstroeten is niet alleen de woonplaats voor mensen, maar ook voor allerlei dieren. Denk aan de merel, roodborst, houtduif, kool- en pimpelmees, winterkoning en gewone dwergvleermuizen. Zij vervullen bovendien een nuttige rol. Zij jagen op allerlei insecten. Tijdens de bouw wordt er rekening gehouden met vogels en vleermuizen. Hierdoor blijft er ook voor hen in de toekomst een plekje op Woonpark Diepstroeten.

Een nieuwe woonplek
Op verschillende manieren denkt Van Wijnen tijdens het bouwen om de natuur. Zo zijn bij de huurwoningen voor Actium speciale vleermuiskasten in de muren gebouwd. Hierdoor ontstaat er ruimte voor de vleermuizen om in de winter te verblijven in deze kasten. Deze nachtdieren bleken in een pand van Vanboeijen te wonen, daarom worden er nu al maatregelen genomen om te voorkomen dat de vleermuizen straks geen plek meer hebben. Ook worden er op verschillende plaatsen in de wijk ‘boomkasten’ en vleermuisschermen opgehangen. Hierdoor weten de dieren de weg op Woonpark Diepstroeten.

Eikenprocessierups voorkomen
De gemeente Assen denkt nu alvast na over het voorkomen van de eikenprocessierups op Woonpark Diepstroeten. Dit doet zij door samen met buurtbewoners op verschillende plaatsen in de wijk een speciaal bloemenmengsel te zaaien. Deze bloemen trekken insecten en vogels aan die jagen op de eikenprocessierups.

Lees hier meer over de omgeving van Woonpark Diepstroeten.

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2