Bouw tunnel De Maten loopt op schema

Geplaatst op

De werkzaamheden rondom de bouw van tunnel De Maten lopen op schema. Met de komst van deze tunnel ben je straks vanuit Woonpark Diepstroeten nog sneller in het centrum van Assen. 

Voor de bouwvakantie is er gewerkt aan het storten van de vloeren en aan de waterkelder. Deze ondergrondse kelder is straks bedoeld voor de opvang van regenwater in de tunnel.

Na de bouwvakantie gaan de werklieden aan de slag met het maken van de wanden en kolommen onder het tunnelden. Deze wanden worden van antracietgrijs natuursteen. Na het betonwerk wordt de tunnel afgewerkt. Ten slotte worden alle toegangen gemaakt. Naar verwachting is de tunnel eind 2019 open voor gebruik.

Tunnel De Maten zorgt voor een nieuwe verbinding tussen de Europaweg-Zuid en Assen-Oost. In de tunnel komen twee rijbanen, een fietspad en een voetpad. Aan beide zijkanten van de tunnel komen grashellingen die zorgen voor een groen en open beeld.

Blijf op de ontwikkelingen van de bouw van tunnel De Maten via de website van de gemeente Assen. 

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2