Bouw tunnel de Maten in volle gang

Geplaatst op

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de bouw van tunnel De Maten, ook wel Mandemaattunnel genoemd. Met de komst van de Mandemaattunnel ben je straks vanuit Woonpark Diepstroeten nog sneller in het stadshart van Assen.

De tunnel – inclusief fietstunnel – wordt gebouwd ter hoogte van het perceel Mandemaat 2-4 als nieuwe ontsluiting voor Assen-Oost en Woonpark Diepstroeten. Sinds afgelopen vrijdag staat de heimachine op het terrein om de stalen palen, van 20 meter lang, voor de tunnel in de grond te slaan. Dat wordt de fundering van de tunnelbak voor het autoverkeer. Meters dieper wordt deze aangelegd. De ondergrond is nat en de tunnelbak weegt veel, daarom is het van belang dat er een goede fundering komt die verzakking van de tunnelvloer tegengaat.

De tijdelijke stalen fundering van het dak wordt omgezet naar beton. Er komen ook nog extra funderingspalen, omdat de tunnelbak langer is dan de doorgang. Hierna kan het uitgraven en het bouwen van de daadwerkelijke tunnelbak starten. Naar verwachting wordt de Mandemaattunnel eind 2019 opengesteld voor verkeer.

Wil je op de hoogte blijven van de bouw van tunnel de Maten? Ga dan naar de website van Assenstad.

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2