Droomhuis op een ideale plek

Geplaatst op

Op een zomerse middag lopen Freek en Krista Sijbring langs Lamberink Makelaars in het centrum van Assen. Een presentatie van Mooi Orvelte II in de etalage trekt hun aandacht. Het voelt direct goed. Kort daarop kopen ze de tweehonderdste woning op Woonpark Diepstroeten.

Rust en ruimte
Freek en Krista zijn geboren en getogen in Assen. In 2008 verhuizen ze naar Zuidenveld. Afgelopen jaar komt er een derde gezinslid bij: zoontje Lars. Deze gezinsuitbreiding is een belangrijke reden waarom ze naar Woonpark Diepstroeten verhuizen. ‘Onze toekomstige woning ligt direct aan een groene strook zonder auto’s, waar Lars straks rustig met andere kinderen kan spelen. We kijken bovendien enorm uit naar de ruimte, rust en het typische Drentse landschap’. De oude sfeer van de woningen is wat het stel enorm aanspreekt, Krista vertelt: ‘Door de typisch Drentse architectuur, midden tussen bomen en vijvers, krijg je het gevoel dat je op een vakantiepark bent’.

Ideale locatie
Freek is werkzaam in de zorg bij Vanboeijen. Daarnaast volgt hij een studie in Groningen. Zo vertelt hij: ‘Het woonpark is dicht bij mijn werk en het station. Met de trein ben ik zo in Groningen. Krista werkt als vertegenwoordiger door het hele land en is veel onderweg. Vanaf Woonpark Diepstroeten rijdt ze zo de snelweg op.’ Doordat Freek vanwege zijn baan vaak op het woonpark reed, heeft hij de groei van de woonwijk van dichtbij meegemaakt. Alles valt op zijn plaats, zegt Krista lachend: ‘We kwamen zonder te zoeken bij deze woning terecht. Tegelijkertijd werd onze huidige woning erg snel zonder hulp van makelaars verkocht. Dat we nu ook nog de tweehonderdste kopers zijn is voor ons nog een extra bevestiging dat alles zo had moeten zijn.’

Droomhuis
Freek en Krista kozen voor woningtype Schout met uitbouw en een tuin op het zuidoosten. ‘We kunnen dankzij de uitbouw alle ruimtes optimaal benutten. Ook zijn we op het woonpark alvast gaan kijken hoe alles er met die aanpassingen uit komt te zien.’ De woning krijgt een aantal toevoegingen. Zo wordt er bijvoorbeeld nog een dakraam geplaatst bij de zolderruimte en is de gevelindeling aangepast. ‘Nieuwbouw had onze voorkeur omdat je dan alles naar eigen wens kunt indelen en vormgeven. Zo kun je het in een keer goed doen en heb je niet meer last van kluswerkzaamheden en onderhoud.’ Waar ze zich het meest op verheugen? Krista: ‘De eerste dagen in de nieuwe woning. Alles aan de woning is nieuw en dan kan ook het inrichten beginnen. Voor ons is dit een nieuw begin.’

Tweehonderdste woning verkocht
Begin dit jaar stond in het teken van de honderdvijftigste verkochte woning op Woonpark Diepstroeten. Freek en Krista kochten de tweehonderdste woning. Zaterdag 30 september werden zij daarom in het zonnetje gezet tijdens een feestelijke bijeenkomst. Naast een groot bos bloemen en een jaarabonnement van Wildlands ontvingen zij een eigen straatnaambordje: de Sijbringk.

 

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2